Soeperheld of Soeperschurk

Pesten

Pesten is jammer genoeg een hot topic in het onderwijs. Alle kinderen krijgen er mee te maken, zij het als gepeste, pester of omstander. Veel van de mensen die aan dit boek werken komen uit de onderwijssetting en zien het grote belang van het proberen te voorkomen van pesten. Wij hopen hier op deze manier een steentje aan bij te dragen.

Interactief

Het boek is een interactief boek. Dit houdt in dat de lezer elke keer keuzes moet maken en zo de verloop van zijn verhaal beïnvloedt. Het verhaal kan op 7 manieren eindigen. Door op deze manier het boek aan te bieden leggen we extra de nadruk op het feit dat je ten alle tijde keuzes hebt en zelf keuzes maakt.

Lespakket

Met ons boek met bijbehorend lespakket willen wij een steentje bijdragen aan het op de agenda zetten van pesten op scholen. Wij hopen dat ons boek met lespakket het gesprek over pesten open zal gooien. De lespakket is als een laag over het boek heen te leggen. Wij leggen vooral de nadruk op het feit dat je altijd keuzes kunt maken.
Leuk dat je op de projectpagina van Soeperheld of Soeperschurk kijkt. Soeperheld of Soeperschurk is een interactief leesboek, waarin de lezer steeds keuzes maakt die het verhaal beïnvloeden. Het thema van het boek is pesten. Naast het feit dat het boek gewoon een leuk leesboek is, is het enorm goed te gebruiken in de onderwijspraktijk om aandacht te besteden aan pesten. Pesten is een groot probleem op basisscholen en middelbare scholen. Wij hopen met dit boek, met bijbehorend lespakket, het in de klas weer op een andere manier te hebben over pesten en over het feit dat je ten alle tijde keuzes kunt maken over wat je verder doet. Kinderen gaan merken dat de keuzes die ze in het boek maken gevolgen hebben op hoe de hoofdpersonen eruit zien, wat ze doen en wat er op school, of in de omgeving, gebeurt.

Doneer nu aan dit project en zorg ervoor dat wij dit project tegen pesten kunnen realiseren.

Via voordekunst kunt u een (kleine) bijdrage leveren aan de realisatie van een interactief leesboek over pesten en een leuke dichtbundel over dierentuindieren. Voor uw donatie krijgt u ook altijd iets leuks terug. Voor bedrijven zijn er ook promotionele mogelijkheden. Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'promo-pakketten'.

Projectleiders en schrijvers

 • Rian Kasbergen-Hoogenboom

  Rian Kasbergen-Hoogenboom

  Projectleider / Dichter

 • Tom Verhulst

  Tom Verhulst

  Projectleider / Dichter / Website / Video's

Illustraties

 • Iris Wagenaar

  Iris Wagenaar

  Illustrator

Vormgeving

 • Hany Saad

  Hany Saad

  Vormgever

Website

 • Tim

  Tim

  Website

 • Tom Verhulst

  Tom Verhulst

  Projectleider / Dichter / Website / Video's

Taal

 • Jorien Holm

  Jorien Holm

  Redigeren

Lespakket

 • Karin Abrahamsen

  Karin Abrahamsen

  Lespakket

 • Brigitte de Wit

  Brigitte de Wit

  Lespakket

Commercieel advies

 • Rens Tanis

  Rens Tanis

  Commercieel advies